Scheidingsbemiddeling bij echtscheiden

Scheiding met mediation zonder rechter van A tot Z geregeld

Als twee mensen gaan scheiden is dat sowieso een vervelende situatie. Als je voor het scheiden naar de rechter stapt, maakt dat de situatie er vaak niet vriendelijker op. Advies bij Scheiden verzorgt scheidingsbemiddeling door middel van mediation. Met bemiddeling kun je scheiden op een persoonlijke manier en wordt de menselijke maat nooit uit het oog verloren. Advies bij Scheiden is naast mediator ook Erkend Financieel Adviseur en Erkend Hypotheekadviseur. Dat heeft tot voordeel dat alle financiële en fiscale gevolgen van scheiden nadrukkelijk worden besproken. Wil je weten of echtscheidingsbemiddeling een goede keuze voor je is? Neem dan gerust contact op met Advies bij Scheiden om de voordelen te bespreken.

Voordelen van scheidingsbemiddeling

Als je gaat scheiden en daardoor tegenover elkaar in de rechtszaal staat, wordt er vaak gesproken over een winnaar en een verliezer. Daar is bij scheidingsbemiddeling geen sprake van. Scheidingsbemiddeling heeft als doel om problemen samen op te lossen. Dit is wel zo prettig, zeker als je samen kinderen hebt en nog veel met elkaar te maken zult krijgen. Een ander voordeel van scheiden met behulp van scheidingsbemiddeling is dat dit vaak goedkoper en minder belastend is dan langslepende vervelende juridische procedures.

Scheidingsbemiddeling: neutraal en onpartijdig

Scheidingsbemiddeling gebeurt onpartijdig. De mediator geeft je altijd heldere en begrijpelijke informatie, analyseert jullie wensen en geeft duidelijke begeleiding en ondersteuning bij het maken van de afspraken. Als er belangen tegenover elkaar staan, dan komt de bemiddelaar met alternatieve oplossingen met oog voor eventuele dubbele agenda’s en invloeden van familie en vrienden om jullie heen. Dankzij scheidingsbemiddeling maak je samen geen afspraken die juridisch onhaalbaar zijn.

Scheidingsbemiddeling door Advies bij Scheiden

Scheidingsbemiddeling gebeurt op basis van wederzijds vertrouwen. Daarom doen we bij Advies bij Scheiden altijd een intakegesprek, waarbij we elkaars verwachtingen uitspreken. Als je met onze hulp gaat scheiden, gaan we de de volgende zaken regelen: het verdelen van de gezamenlijke bezittingen en schulden, berekenen van de kinderalimentatie en/of partneralimentatie en het maken van de afspraken hierover, het opstellen van een ouderschapsplan (als er kinderen zijn) en het bespreken van de pensioenen. Dit registreren we in het echtscheidingsconvenant. In de meeste gevallen zijn voor scheidingsbemiddeling vier afspraken nodig over een periode van ongeveer drie maanden tot de echtscheiding is afgehandeld. Maar uiteindelijk bepaal je bij scheiden het tempo helemaal zelf.

Nazorg door Advies bij Scheiden

Ook alle administratieve zaken die zich na de scheiding voor kunnen doen, worden verzorgd door Advies bij Scheiden. Zoals het aanvragen van belastingtoeslagen en het melden van de scheiding bij de pensioenfondsen. Ook kunnen wij de aangifte Inkomstenbelasting over het jaar van de scheiding te verzorgen.

Contact met Advies bij Scheiden

Wil je meer weten over scheidingsbemiddeling door Advies bij Scheiden? Neem dan gerust contact op met 06-18149833 of mail ons via info@advies-bij-scheiden.nl. Wij vertellen we je dan graag wat de mogelijkheden voor scheidingsbemiddeling bij scheiden zijn.