Scheiding door middel van mediation

Scheiding door middel van mediation van A tot Z geregeld

Als twee mensen gaan scheiden is dat sowieso een vervelende situatie. Een scheiding via de rechter, maakt de situatie er vaak niet vriendelijker op. Advies bij Scheiden verzorgt scheidingsbemiddeling door middel van mediation. Met bemiddeling kun je scheiden op een persoonlijke manier en wordt de menselijke maat niet uit het oog verloren. Advies bij Scheiden is naast mediator ook Erkend Financieel Adviseur en Erkend Hypotheekadviseur. Dat heeft tot voordeel dat alle financiƫle en fiscale gevolgen van scheiden nadrukkelijk worden besproken en geregeld. Wil je weten of echtscheidingsbemiddeling een goede keuze voor je is? Neem dan gerust vrijblijvend contact op om de voordelen te bespreken.

Voordelen van scheidingsbemiddeling

Scheidingsbemiddeling geeft ruimte voor maatwerk. Zo zorgen we voor een uitkomst waarmee jullie beiden verder kunnen. Scheidingsbemiddeling heeft als doel om problemen samen op te lossen waardoor de verstandhouding goed blijft. Dit is wel zo prettig, zeker als je samen kinderen hebt en nog veel met elkaar te maken zult. Een ander voordeel van scheiden met behulp van scheidingsbemiddeling is dat dit goedkoper en minder belastend is dan langslepende juridische procedures.

Scheidingsbemiddeling: neutraal en onpartijdig

Scheidingsbemiddeling gebeurt onpartijdig. De mediator geeft je altijd heldere en begrijpelijke informatie, analyseert jullie wensen en geeft duidelijke begeleiding en ondersteuning bij het maken van de afspraken. Als er belangen tegenover elkaar staan, dan komt de bemiddelaar met alternatieve oplossingen. Dankzij scheidingsbemiddeling maak je samen geen afspraken die juridisch onhaalbaar zijn.

Scheidingsbemiddeling door Advies bij Scheiden

Scheidingsbemiddeling gebeurt op basis van wederzijds vertrouwen. Daarom hebben we bij Advies bij Scheiden altijd vooraf een intakegesprek, waarbij ieder zijn verwachtingen uitspreekt. Als je met onze hulp gaat scheiden, gaan we de de volgende zaken regelen: het verdelen van de gezamenlijke bezittingen en schulden, berekenen van de kinderalimentatie en/of partneralimentatie en het maken van de afspraken hierover, het opstellen van een ouderschapsplan (als er kinderen zijn) en het bespreken van de pensioenen. Dit leggen we vast in een echtscheidingsconvenant. In de meeste gevallen zijn voor scheidingsbemiddeling vier afspraken nodig over een periode van ongeveer drie maanden, daarna is de echtscheiding volledig afgehandeld.

Nazorg door Advies bij Scheiden

Ook alle administratieve zaken die zich na de scheiding voor kunnen doen, worden verzorgd door Advies bij Scheiden. Zoals het aanvragen van belastingtoeslagen en indien gewenst het melden van de scheiding bij de pensioenfondsen. Ook kunnen wij de aangifte Inkomstenbelasting over het jaar van de scheiding verzorgen.

Wil je meer weten over scheidingsbemiddeling door Advies bij Scheiden? Neem dan gerust contact op met 06-18149833 of mail ons via info@advies-bij-scheiden.nl. Wij vertellen we je dan graag wat de mogelijkheden voor scheidingsbemiddeling bij scheiden zijn.