Scheiden en de hypotheek

Advies bij de hypotheek in geval van scheiden

Ga je scheiden en heb je behoefte aan informatie en advies over scheiden en de hypotheek? Kies dan voor mediation bij Advies bij Scheiden. Joyce de Wilde is mediator, erkend financieel adviseur én erkend hypotheekadviseur. Zij leidt het proces van scheiden in goede banen. Belangrijk onderdeel van de mediation is het maken van afspraken over de hypotheek na de scheiding. De eigen woning is vaak het belangrijkste onderdeel van de verdeling van de gezamenlijke bezittingen. Tijdens de mediation berekenen we exact wat wel en niet mogelijk is met betrekking tot de hypotheek. Wil je meer te weten komen over mediation bij Advies bij Scheiden? Neem dan contact op en maak direct een afspraak.

De hypotheek en een scheiding

Wanneer er sprake is van een eigen woning en een hypotheek kunnen zich een aantal scenario’s voordoen:

  • Een van de partners neemt de woning over
  • De woning wordt verkocht
  • De partners blijven samen eigenaar

Wenst een van de partners de woning over te nemen? Dan is het van belang dat de waarde van de woning wordt vastgesteld, zodat berekend kan worden of en voor welk bedrag de vertrekkende partner uitgekocht moet worden. Het is aan te raden hiervoor een onafhankelijk taxatierapport te laten maken.

De verkoop van het huis of samen eigenaar blijven

Moet het huis worden verkocht? Dan is het van belang om afspraken te maken over op welke termijn dit gaat gebeuren en hoe er wordt omgegaan met de kosten die nog gemaakt moeten worden voor de woning. Daarnaast moet worden vastgelegd hoe de opbrengst van de woning wordt verdeeld. Soms is het niet mogelijk voor een van de partners de woning over te nemen, maar wil men het ook nog niet verkopen. Bijvoorbeeld omdat ze voor de kinderen niet teveel veranderingen tegelijk willen. In dat geval bestaat de mogelijkheid om voor een bepaalde periode nog samen eigenaar te blijven. Aan deze oplossing kunnen, met name fiscaal, behoorlijk wat haken en ogen zitten. Het is dus belangrijk om hierover duidelijke afspraken vast te leggen in het convenant! Wil je meer weten over een scheiding en de hypotheek? Neem dan contact op en maak een afspraak.

Neem contact met ons op

Heb je behoefte aan de advies van een mediator bij scheiden en een hypotheek? Of wil je meer te weten komen over de mediation? Bel dan naar 06-18149833 of mail naar. Je ontvangt van mij als mediator dan zo snel mogelijk meer informatie over de mediation en ik help jullie met de hypotheek na een scheiding.