Alimentatie berekenen

Heldere werkwijze bij berekenen van alimentatie

In geval van een scheiding adviseert Advies bij Scheiden een eerlijke alimentatieberekening bij een eventuele toekenning van kinderalimentatie of partneralimentatie om financiële problemen bij een van beide partijen te voorkomen. Advies bij scheiden verzorgt de mediation op een persoonlijke en neutrale manier. Zo worden worden ook de financiële en fiscale gevolgen van de scheiding nadrukkelijk besproken. Zo wordt de hele scheiding van A tot Z, volledig onder één dak afgehandeld. Ook wat betreft het berekenen van een eventuele alimentatie. Dat geeft rust en duidelijkheid.

Alimentatie ja of nee?

Welke reden ook de oorzaak van je scheiding is. Het is altijd een droevige gebeurtenis. Zeker als er kinderen uit de relatie voortgekomen zijn. Een scheiding heeft in de meeste gevallen ook grote financiële gevolgen. Daar stond je vooraf misschien niet bij stil. En zeker als je elkaar niet meer zo leuk vind, is het moeilijk om elkaar wat te gunnen als het gaat om geld. Met mediation heb je dan een financieel voordelige manier om er samen uit te komen. Want in veel gevallen is een alimentatieregeling nodig. Bij kinderen is dat een kinderalimentatie en mogelijk ook partneralimentatie. Advies bij Scheiden helpt je met het berekenen van alimentatie waar beide partijen tevreden mee zijn.

Berekenen van kinderalimentatie

Bij het berekenen van kinderalimentatie is het meestal het resultaat dat de ene ouder een bijdrage aan de andere ouder betaalt. Dat is vaak de ouder bij wie de kinderen het meest verblijven. Deze ouder ontvangt dan ook de kinderbijslag en het kindgebonden budget. Daarmee is deze ouder dan in principe ook verantwoordelijk voor alle kosten zoals kleding, kosten voor school en uitgaven voor sporten en hobby’s.

Berekenen van partneralimentatie

Bij het berekenen van de partneralimentatie wordt er eerst gekeken of de minst verdienende partner behoefte heeft aan partneralimentatie. Daarnaast wordt er ook gekeken of de meest verdienende partner draagkracht heeft om partneralimentatie te betalen. Omdat mensen na een scheiding vaak minder te besteden hebben en omdat kinderalimentatie altijd voorrang heeft op partneralimentatie gaat, is het betalen of ontvangen van partneralimentatie niet altijd vanzelfsprekend. Advies bij Scheiden kan je hierover uitgebreid informeren en adviseren.

Kinderalimentatie en co-ouderschap

Ben je voor de zorg van je kinderen een co-ouderschap overeengekomen? Dan kiezen we vaak voor een kinderrekening. Beide ouders hebben toegang tot deze rekening, waarvan de kosten van de kinderen betaald worden, zoals kleding, schoolkosten en kosten voor sport en hobby. Als ouder voorzie je dan zelf in de kosten voor je eigen levensonderhoud. Uiteraard bekijken wij samen met jullie wat in jullie geval de beste oplossing is.

Contact met Advies bij Scheiden

Wil je meer weten over de mediation van Advies bij Scheiden en het berekenen van alimentatie. Neem dan contact op met 06-18149833 of mail ons via . Wij vertellen we je dan graag wat de mogelijkheden voor mediation en het berekenen van kinder- en partneralimentatie zijn bij een scheiding.