Ouderschapsplan

Advies bij het opstellen van een ouderschapsplan

Wens je professionele hulp van een mediator bij het opstellen van een ouderschapsplan? Advies bij Scheiden staat graag voor je klaar. Advies bij Scheiden is opgericht door Joyce de Wilde. Joyce is mediator en geeft advies bij alle zaken die komen kijken bij een scheiding waaronder het opstellen van een ouderschapsplan. Sinds 2010 is het verplicht een ouderschapsplan op te stellen indien er sprake is van een scheiding en de ouders samen gezag hebben over minderjarige kinderen. Dit geldt ook voor ouders die niet gehuwd zijn. Wil je meer te weten komen over het opstellen van een ouderschapsplan? Lees dan verder. Natuurlijk kun je ook direct contact opnemen om een gratis intakegesprek in te plannen.

Wat komt er in een ouderschapsplan te staan

In een ouderschapsplan komen alle afspraken te staan die gemaakt worden over de kinderen. Wanneer alles duidelijk op papier is gezet, kan daar geen discussie meer over ontstaan. In een ouderschapsplan moet onder andere het volgende staan:

  • Wanneer de kinderen bij welke ouder zijn
  • De financiĆ«le afspraken zoals de kinderalimentatie
  • De wijze waarop de ouders elkaar informeren en consulteren
  • De afspraken over de opvoeding en de verzorging

Onderdeel van de mediation

Het opstellen van een ouderschapsplan is een belangrijk onderdeel van de mediation wanneer jullie besluiten te scheiden en minderjarige kinderen hebben. Als mediator help ik jullie bij opstellen van dit document. Hebben jullie bij aanvang van de mediation al grotendeels overeenstemming bereikt over de zorgregeling? Dan kunnen jullie als ouders al een deel van het ouderschapsplan zelf invullen. Dit scheelt in de werkzaamheden en daarmee kosten.

Neem contact met ons op

Wens je de hulp van mediator in te schakelen bij het opstellen van een ouderschapsplan? Of heb je behoefte aan meer informatie over het mediationproces? Benader ons dan via telefoonnummer 06-18149833 of mail naar info@advies-bij-scheiden.nl. Je ontvangt dan zo snel mogelijk meer informatie over de mediation en opstellen van een ouderschapsplan bij Advies bij Scheiden.