Scheiden met kinderen

Als je gehuwd bent maakt het voor de procedure niet uit of er wel of geen kinderen zijn. In beide gevallen moet het huwelijk door de rechter worden ontbonden. Deze procedure vind je hier.

Als er sprake is van minderjarige kinderen, dan moet er sinds 2010 verplicht een ouderschapsplan worden opgesteld. Wat dit precies inhoudt vind je hier.
Advies bij Scheiden vindt het belangrijk dat het ouderschapsplan niet slechts een invuloefening wordt. Het moet een document zijn waarin de gemaakte afspraken helder en compleet zijn weergegeven, zodat het rust geeft naar de toekomst. Wanneer jullie een verschil van mening hebben over gemaakte afspraken, dan moet het ouderschapsplan er zijn om op terug te vallen.

Het welzijn van de kinderen wordt in de mediation centraal gesteld. Daarom werk ik veelvuldig samen met Kindercoach en Kindbehartiger Meraud Kelder . Zij begeleidt de kinderen wanneer daar behoefte aan is. Daarnaast kan zij jullie ook helpen met tips over hoe het de kinderen het best verteld kan worden, en hoe jullie de kinderen het best kunnen begeleiden in deze lastige periode.

Daarnaast verwijs ik eigenlijk altijd door naar Villa Pinedo, een fantastische organisatie. Voor de wat oudere kinderen is het forum een plek waar ze hun hart kunnen luchten. Tevens kunnen ze een buddy krijgen om mee te sparren.
Maar Villa Pinedo is er ook voor de ouders; ook zij kunnen op het forum aan de kinderen van Villa Pinedo vragen stellen. En de online training voor gescheiden ouders wordt als zeer goed beoordeeld. Kijk zeker eens rond op de site!