Geregistreerd partnerschap ontbinden

Heldere procedure

Net als bij een echtscheiding kan Advies bij Scheiden je ook adviseren en begeleiden bij het ontbinden van een geregistreerd partnerschap. De procedure van het ontbinden van een geregistreerd partnerschap is gelijk aan de procedure van het ontbinden van een huwelijk. Alleen als er geen minderjarige kinderen zijn, kan het convenant worden ingeschreven bij de gemeente, zónder dat daar een beschikking van de rechter voor nodig is. Dat betekent dus geen kosten voor een advocaat en de rechtbank.

Scheiding regelen met mediation

Omdat een geregistreerd partnerschap dezelfde rechten en plichten geeft als een huwelijk, is voor het ontbinden hiervan dezelfde procedure van toepassing. Met een mediator is die procedure maatwerk omdat je samen om tafel gaat met als doel je problemen samen op te lossen en afspraken te maken.

Op neutrale en onpartijdige wijze je scheiding regelen

Het begeleiden van het ontbinden van een geregistreerd partnerschap doen we onpartijdig. We zullen je van duidelijke en begrijpelijke informatie voorzien, analyseren jullie wensen en geven duidelijke begeleiding en ondersteuning bij het maken van de afspraken. Staan jullie belangen haaks op elkaar? Dan komen we met alternatieve oplossingen. In de mediation zorgen we ervoor dat je geen juridisch onhaalbare afspraken maakt.

Advies bij Scheiden begeleidt ontbinden geregistreerd partnerschap

Het begeleiden van het ontbinden van je geregistreerd partnerschap doen we op basis van wederzijds vertrouwen. Tijdens een intakegesprek bespreken we eerst elkaars verwachtingen. Als je een geregistreerd partnerschap met kinderen vervolgens met onze hulp laat ontbinden, zorgen we voor de volgende zaken: het verdelen van de gezamenlijke bezittingen en schulden, berekenen van de kinderalimentatie en/of partneralimentatie en het maken van de afspraken hierover, het opstellen van een ouderschapsplan en het bespreken van de pensioenen. Dit leggen we vast in een convenant. Gemiddeld duurt de gehele procedure 3 maanden.

Nazorg door Advies bij Scheiden

Na het ontbinden van het geregistreerd partnerschap, helpen we je verder ook met het regelen van diverse administratieve zaken die zich kunnen voordoen. Denk daarbij aan het aanvragen van eventuele belastingtoeslagen. Ook kunnen wij de aangifte Inkomstenbelasting voor je regelen.

Contact met Advies bij Scheiden

Wil je meer weten over hulp bij het ontbinden van je geregistreerd partnerschap door Advies bij Scheiden? Neem dan gerust contact op met 06-18149833 of mail ons via info@advies-bij-scheiden.nl. Wij vertellen we je dan graag hoe we je begeleiden bij het ontbinden van je geregistreerd partnerschap.