Partneralimentatie

Partneralimentatie berekenen volgens tremamodel

Advies bij Scheiden verzorgt de mediation op een persoonlijke en neutrale manier. Hebben jij en je partner besloten om uit elkaar te gaan wil je alles zo goed mogelijk geregeld hebben? Dan ben je bij Advies bij Scheiden aan het juiste adres. Wij bespreken samen met jullie de financiële en fiscale gevolgen van de scheiding, ook als het gaat om partneralimentatie. Bij het berekenen van partneralimentatie bij scheiding geeft Advies bij Scheiden duidelijk inzicht in de financiële situatie voor beide partijen ná de scheiding. Dat geeft rust en duidelijkheid!

Partneralimentatie als gevolg van onderhoudsplicht

Om elkaar niet zomaar aan je lot over te laten na een scheiding, heb je als ex-partners in Nederland een onderhoudsplicht naar elkaar volgens de wet, op basis van de zogenaamde ‘lotsverbondenheid’. Dit kan bij het beëindigen van een huwelijk of geregistreerd partnerschap betekenen dat de ene partner na de scheiding nog partneralimentatie moet betalen aan de ander. Tot en met 2019 is deze termijn nog 12 jaar, maar vanaf 2020 gaat deze termijn veranderen. Meer weten? Advies bij Scheiden kan je hierover uitgebreid informeren.

Berekenen van partneralimentatie

Bij het berekenen van de partneralimentatie wordt er eerst gekeken of de minst verdienende partner behoefte heeft aan partneralimentatie. Daarna wordt er ook gekeken of de meest verdienende partner draagkracht heeft om partneralimentatie te betalen. Omdat mensen na een scheiding vaak minder te besteden hebben en omdat kinderalimentatie altijd voorrang heeft op partneralimentatie gaat, is het betalen of ontvangen van partneralimentatie niet altijd vanzelfsprekend.

Advies bij Scheiden en berekenen van partneralimentatie

Bij Advies bij Scheiden berekenen we de partneralimentatie altijd op basis van het Tremamodel. Dit is de formule die ook de rechtbank gebruikt. In een mediation kunnen we van deze formule afwijken, maar het is belangrijk dat partijen weten wat hun rechten en plichten zijn. De hoogte, de duur en wat er gebeurt met de partneralimentatie in geval van een situatiewijziging, leggen we altijd duidelijk vast in het echtscheidingsconvenant.

Ook voor aparte berekeningen van alimentatie

Advies bij Scheiden vindt het belangrijk om duidelijk inzicht te geven in de financiële situatie ná de scheiding, zodat je hier weloverwogen afspraken over kunt maken! Daarom kun je ook voor losse alimentatieberekeningen terecht bij Advies bij Scheiden. Dit kan handig zijn in bijvoorbeeld de volgende situaties:

  • herziening alimentatie omdat de omstandigheden gewijzigd zijn (wijziging inkomen, wijziging persoonlijke situatie, kindje erbij etc.)
  • Jullie kunnen in het ouderschapsplan samen de zorgregeling prima op papier zetten, maar hebben hulp nodig bij het berekenen van de kosten van de kinderen
  • second opinion wat betreft het berekenen van partneralimentatie

Contact met Advies bij Scheiden

Wil je meer weten over mediation van Advies bij Scheiden en het berekenen van partneralimentatie. Neem dan contact op met 06-18149833 of mail ons via info@advies-bij-scheiden.nl. Wij vertellen we je dan graag wat de mogelijkheden voor mediation en het berekenen van partneralimentatie zijn.