Scheiding regelen

Zonder rechter je scheiding van A tot Z geregeld

Als twee mensen willen scheiden is dat altijd een vervelende situatie. Overweeg je de gang naar de rechtszaal? Weet dan dat dit de onderlinge verhouding er vaak niet vriendelijker van maakt. Als je je scheiding wil regelen, kun je beter de hulp inroepen van een mediator. Met mediation verloopt je scheiding op een persoonlijke manier met respect voor elkaar. Bij Advies bij Scheiden kunnen we je scheiding met mediation regelen. Bovendien zijn wij ook Erkend Financieel Adviseur en Erkend Hypotheekadviseur. Dat heeft tot voordeel dat je alle financiële en fiscale gevolgen van scheiding ook meteen kunt regelen. Wil je mediation om je scheiding te regelen? Neem dan gerust contact op met Advies bij Scheiden om de voordelen van mediation te bespreken of om een afspraak te maken.

Scheiding regelen met mediation

Als je gaat scheiden en daardoor tegenover elkaar in de rechtszaal staat, wordt er vaak gesproken over een winnaar en een verliezer. Dat is niet het geval als je je scheiding laat regelen door een mediator. Bij mediation ga je samen om tafel met als doel om je problemen samen op te lossen en afspraken te maken. Zeker als je kinderen hebt en nog veel met elkaar te maken zult krijgen, is dat een geruststellend idee. Je scheiding regelen met mediation heeft nog een voordeel; het is vaak goedkoper en minder belastend dan nare juridische procedures.

Op neutrale en onpartijdige wijze je scheiding regelen

Het regelen van een scheiding doen we onpartijdig. De mediator zal je altijd helder en begrijpelijk van informatie voorzien, analyseert jullie wensen en geeft duidelijke begeleiding en ondersteuning bij het maken van de afspraken. Staan jullie belangen haaks op elkaar? Dan komt de mediator met alternatieve oplossingen en let daarbij op eventuele dubbele agenda’s en invloeden van familie en vrienden om jullie heen. Met mediation kun je je scheiding regelen zonder dat je juridisch onhaalbare afspraken maakt.

Advies bij Scheiden regelt je scheiding

Als je voor het regelen van je scheiding de hulp inroept van Advies bij Scheiden doen we dat op basis van wederzijds vertrouwen. Tijdens een intakegesprek bespreken we eerst elkaars verwachtingen Als je vervolgens met onze hulp je scheiding regelt, zorgen we voor de volgende zaken: het verdelen van de gezamenlijke bezittingen en schulden, berekenen van de kinderalimentatie en/of partneralimentatie en het maken van de afspraken hierover, het opstellen van een ouderschapsplan (als er kinderen zijn) en het bespreken van de pensioenen. Dit registreren we in het echtscheidingsconvenant. Het regelen van een scheiding duurt gemiddeld vier afspraken over een periode van in totaal drie maanden. Maar uiteindelijk bepaal je het tempo van je scheiding uiteraard helemaal zelf.

Nazorg door Advies bij Scheiden

Na het regelen van je scheiding, helpen we je nog verder met het regelen van diverse administratieve zaken die zich kunnen voordoen. Denk daarbij aan het aanvragen van belastingtoeslagen en het melden van de scheiding bij de pensioenfondsen. Ook kunnen wij de aangifte Inkomstenbelasting over het jaar van de scheiding voor je regelen.

Contact met Advies bij Scheiden

Wil je meer weten over hulp bij het regelen van je scheiding door de professionele mediator van Advies bij Scheiden? Neem dan gerust contact op met 06-18149833 of mail ons via info@advies-bij-scheiden.nl. Wij vertellen we je dan graag hoe we je scheiding voor je kunnen regelen.