Mediator bij scheiden

Echtscheiding van A tot Z geregeld zonder rechter

Advies bij Scheiden is een mediator bij echtscheiding en verzorgt op persoonlijke en neutrale wijze alle scheidingen. Naast mediator zijn we ook Erkend Financieel Adviseur en Erkend Hypotheekadviseur. Het voordeel hiervan is dat we alle financiële en fiscale gevolgen van de echtscheiding nadrukkelijk kunnen bespreken. Onder de begeleiding van de mediator van Advies bij Scheiden kun je je scheiding van A tot Z regelen, zonder tussenkomst van een rechter. Dat geeft rust en duidelijkheid! Wil je weten of een mediator voor jouw scheiding hulp kan bieden? Maak dan gerust een afspraak met de mediator van Advies bij Scheiden om de voordelen van mediation bij scheiden te bespreken.

Voordelen van een mediator bij echtscheiding

Als je een echtscheiding in de rechtszaal gaat uitvechten, is er als snel sprake van een winnaar en een verliezer. In de meeste gevallen maakt dat de situatie niet beter. Als je bij een scheiding gebruikt maakt van een mediator, sta je niet tegenover elkaar, maar probeer je de situatie samen met de mediator op te lossen. Dit is een geruststellend idee. Zeker al je samen kinderen hebt en in de toekomst nog veel met elkaar te maken zult hebben. Een ander voordeel van het regelen van je scheiding bij een mediator is dat een mediator vaak een goedkopere oplossing is dan de gang naar de rechtszaal. Bovendien bespaar je je zo lange juridische procedures.

Scheidingsmediator is neutraal en onpartijdig

Een scheidingsmediator is onpartijdig, geeft heldere informatie, analyseert jullie wensen en geeft duidelijke begeleiding en ondersteuning bij het maken van de afspraken. Als jullie belangen uit elkaar lopen, zal de mediator alternatieve oplossingen bieden met oog voor jullie mogelijke dubbele agenda’s en invloeden van buitenaf, zoals familie en vrienden. Ook houdt de mediator in de gaten of je samen geen afspraken maken die juridisch onhaalbaar zijn.

Mediation door Advies bij Scheiden

Een scheidingsmediator werkt op basis van wederzijds vertrouwen. Daarom doet de mediator bij Advies bij Scheiden altijd een intakegesprek, waarbij we samen elkaars verwachtingen uitspreken. Als je samen met de mediator je scheiding gaat afhandelen, komen de volgende zaken aan bod: verdeling van de gezamenlijke bezittingen en schulden, berekenen van de kinderalimentatie en/of partneralimentatie en het maken van de afspraken hierover, het opstellen van een ouderschapsplan (als er kinderen zijn) en het bespreken van de pensioenen. Dit registreren we in het echtscheidingsconvenant. In de meeste gevallen heeft een mediator voor een scheiding vier afspraken nodig over een periode van gemiddeld drie maanden tot de echtscheiding is afgehandeld.
Maar hoe snel je de scheiding regelt, bepaal je uiteindelijk helemaal zelf.

Nazorg door de mediator van Advies bij Scheiden

De scheidingsmediator van Advies bij Scheiden verzorgt na de scheiding ook alle administratieve zaken die zich kunnen voordoen. Bijvoorbeeld het aanvragen van belastingtoeslagen en het melden van scheiding bij de pensioenfondsen. Ook kan de mediator de aangifte Inkomstenbelasting over het jaar van de scheiding voor je regelen.

Contact met Advies bij Scheiden

Wil je meer weten over scheiden met behulp van een scheidingsmediator bij Advies bij Scheiden? Neem dan gerust contact op met 06-18149833 of mail ons via info@advies-bij-scheiden.nl. Onze mediator vertelt je dan graag wat de voordelen van een mediator bij een scheiding zijn.