Mediation bij scheiden

Echtscheiding zonder rechter van A tot Z geregeld

Advies bij Scheiden verzorgt mediation bij een echtscheiding op een persoonlijke en neutrale wijze. Naast mediator zijn we ook Erkend Financieel Adviseur en Erkend Hypotheekadviseur. Dat heeft tot voordeel dat alle financiële en fiscale gevolgen van de scheiding nadrukkelijk worden besproken. Bij Advies bij Scheiden kun je je scheiding, zonder tussenkomst van een rechter van A tot Z, volledig onder één dak afhandelen. Dat geeft rust en duidelijkheid! Wil je weten of mediation voor jou een goede keuze is? Neem dan gerust contact op met Advies bij Scheiden om de voordelen van mediation bij scheiden te bespreken.

Voordelen van mediation bij echtscheiding

Als je bij een scheiding tegenover elkaar in de rechtszaal staat, is er als snel sprake van een winnaar en een verliezer. Dat maakt een toch al vervelende situatie er vaak niet beter op. De kracht van mediation is dat er geen winnaars en verliezers zijn. Mediation bij scheiden heeft als doel om problemen samen op te lossen. Dit is wel zo prettig, zeker als je samen kinderen hebt en nog veel met elkaar te maken zult krijgen. Een ander voordeel van mediation bij een echtscheiding is dat mediation vaak goedkoper en minder belastend is dan lange juridische procedures.

Mediation gebeurt neutraal en onpartijdig

Een mediator is onpartijdig, geeft heldere informatie, analyseert jullie wensen en geeft duidelijke begeleiding en ondersteuning bij het maken van de afspraken. In geval van conflicterende belangen, komt een mediator met alternatieve oplossingen met oog voor jullie eventuele dubbele agenda’s en invloeden van familie en vrienden om jullie heen. Ook zorgt de mediator ervoor dat jullie geen afspraken maken die juridisch niet haalbaar zijn.

Mediation door Advies bij Scheiden

Mediation is een kwestie van vertrouwen. Daarom doen we bij Advies bij Scheiden altijd een intakegesprek, waarbij we elkaars verwachtingen uitspreken. Als we samen jullie scheiding afhandelen, gaan we de de volgende zaken regelen: verdeling van de gezamenlijke bezittingen en schulden, berekenen van de kinderalimentatie en/of partneralimentatie en het maken van de afspraken hierover, het opstellen van een ouderschapsplan (als er kinderen zijn) en het bespreken van de pensioenen. Dit registreren we in het echtscheidingsconvenant. In de meeste gevallen hebben we vier afspraken nodig over een periode van gemiddeld drie maanden tot de echtscheiding is afgehandeld.
Maar uiteindelijk bepalen jullie zelf het tempo van de scheiding.

Nazorg door Advies bij Scheiden

Ook alle administratieve zaken die zich na de scheiding voor kunnen doen, worden verzorgd door Advies bij Scheiden. Zoals het aanvragen van belastingtoeslagen en het melden van de scheiding bij de pensioenfondsen. Ook kunnen wij de aangifte Inkomstenbelasting over het jaar van de scheiding te verzorgen.

Contact met Advies bij Scheiden

Wil je meer weten over de mediation bij echtscheiding door Advies bij Scheiden? Neem dan gerust contact op met 06-18149833 of mail ons via info@advies-bij-scheiden.nl. Wij vertellen je dan graag wat de mogelijkheden voor mediation bij een scheiding zijn.