Hulp bij scheiding

Scheiding zonder rechter van A tot Z geregeld

Als twee mensen willen scheiden is dat altijd een vervelende situatie. Als je voor het scheiden naar de rechter stapt, maakt dat de situatie er vaak niet vriendelijker op. Als je hulp bij je scheiding zoekt, kun je scheiden op een persoonlijke manier en wordt de menselijke maat nooit uit het oog verloren. Advies bij Scheiden verzorgt hulp bij een scheiding en is naast mediator ook Erkend Financieel Adviseur en Erkend Hypotheekadviseur. Dat heeft tot voordeel dat alle financiële en fiscale gevolgen van scheiden nadrukkelijk worden besproken. Wil je hulp bij scheiding? Neem dan gerust contact op met Advies bij Scheiden om de voordelen te bespreken of om een afspraak te maken.

Voordelen van hulp bij een scheiding

Als je gaat scheiden en daardoor tegenover elkaar in de rechtszaal staat, wordt er vaak gesproken over een winnaar en een verliezer. Met hulp bij scheiding ga je samen met een mediator aan tafel met als doel om je problemen samen op te lossen. Zeker als je samen kinderen hebt en nog veel met elkaar te maken zult krijgen, is dat een prettig idee. Een ander voordeel van hulp bij scheiden met behulp van een mediator is dat dit vaak goedkoper en minder belastend is dan langslepende vervelende juridische procedures.

Hulp bij scheiding op neutrale en onpartijdige wijze

Hulp bij scheiding gebeurt in beginsel onpartijdig. De mediator geeft je altijd heldere en begrijpelijke informatie, analyseert jullie wensen en geeft duidelijke begeleiding en ondersteuning bij het maken van de afspraken. Als er belangen tegenover elkaar staan, dan schiet de mediator te hulp met alternatieve oplossingen en let daarbij op eventuele dubbele agenda’s en invloeden van familie en vrienden om jullie heen. Dankzij hulp met scheiden weet je zeker dat je geen juridisch onhaalbare afspraken maakt.

Advies bij Scheiden biedt hulp bij scheiding

Als je voor je scheiding de hulp inroept van Advies bij Scheiden doen we dat op basis van wederzijds vertrouwen. Tijdens een intakegesprek spreken we eerst elkaars verwachtingen uit. Als je vervolgens met onze hulp je scheiding regelt, zorgen we voor de volgende zaken: het verdelen van de gezamenlijke bezittingen en schulden, berekenen van de kinderalimentatie en/of partneralimentatie en het maken van de afspraken hierover, het opstellen van een ouderschapsplan (als er kinderen zijn) en het bespreken van de pensioenen. Dit registreren we in het echtscheidingsconvenant. Voor onze hulp bij scheiding hebben we gemiddeld vier afspraken nodig over een periode van ongeveer drie maanden. Maar uiteindelijk bepaal je bij scheiden het tempo helemaal zelf.

Nazorg door Advies bij Scheiden

Na de scheiding helpen we je nog verder door het verzorgen van alle administratieve zaken die zich voor kunnen doen, zoals het aanvragen van belastingtoeslagen en het melden van de scheiding bij de pensioenfondsen. Ook kunnen wij de aangifte Inkomstenbelasting over het jaar van de scheiding verzorgen.

Contact met Advies bij Scheiden

Wil je meer weten over hulp bij scheiding door de professionals van Advies bij Scheiden? Neem dan gerust contact op met 06-18149833 of mail ons via info@advies-bij-scheiden.nl. Wij vertellen we je dan graag wat de mogelijkheden voor hulp bij een scheiding zijn.